به گزارش مشرق، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در واشنگتن افزود: ما در خصوص اجرای تحریم ها علیه ایران از سوی کشورها در سراسر جهان صریح بوده ایم تا بتوانیم فشار را بر ایران حفظ کنیم. ما به صورت مکرر و منظم با متحدان خود در خصوص کسانی که سعی می کنند این تحریم ها را دور بزنند، در ارتباط بوده ایم.
وی تصریح کرد: چین بزرگترین مشتری نفتی ایران است و تمرکز ما بر این کشور است تا آنها را از معامله با ایران برحذر کنیم. به نظارت بر صادرات نفت ایران و تعامل با شرکای تجاری ایران در مورد احتمال قرار گرفتن در معرض تحریمهای ایالات متحده ادامه میدهیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ما در طول دولت جو بایدن تحریم های زیادی علیه تجارت نفت و پتروشیمی ایران وضع کرده ایم. برخی از این تحریم ها شامل شرکت ها و افراد مستقر در چین است.
وی همچنین در هراس از پیشرفت های هسته ای و نفوذ منطقه ای ایران مدعی شد: برنامه هسته ای ایران و فعالیت های بی ثبات کننده این کشور در راستای منافع آمریکا، چین و سایر کشورهای جهان نیست، بنابراین مهم است که برای اجرای کامل تحریم ها علیه ایران، ما به همکاری با یکدیگر از جمله با چین با وجود اختلافات ادامه دهیم.
ند پرایس با تکرار ادعاها درباره مذاکرات احیای برجام و مواضع مداخله جویانه در امور داخلی ایران مدعی شد: برجام در دستور کار نیست.آنچه در دستور کار بوده حمایت از مردم شجاع ایران که در خیابان ها اعتراض می کنند و مقابله با حمایت نظامی ایران از روسیه و ادامه تلاش ها برای آزادی آمریکایی ها در ایران است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به نقض برجام از سوی کشورش و عدم اراده سیاسی لازم از سوی دولت بایدن برای بازگشت به برجام و زیاده خواهی هایش ادعا کرد: ایرانی ها به صورت مکرر به برجام پشت کردند. زمانی که یک توافق روی میز بود، ما تنها به تصمیم و اراده ایران برای دستیابی به این توافق نیاز داشتیم اما انتخاب آنها عقب نشینی و عدم انجام تعهدات بود. اگرچه ما معتقدیم راه حل دیپلماتیک برای رسیدگی به چالش های نشات گرفته از ایران بهترین روش است اما بازگشت به برجام در تمرکز ما قرار ندارد.
این مقام آمریکایی همچنین ادامه داد که ما ابزارهایی برای انتقال پیام به ایران داریم و این دولت، اولویتی را که برای امنیت این آمریکایی ها قائل است و اینکه آنها باید آزاد شوند، برای آنها روشن کرده ایم.
رابرت مالی مذاکره کننده ارشد هسته ای آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در تداوم ادعاهای واشنگتن علیه تهران افزود: ما هنوز به دیپلماسی اعتقاد داریم، اما از زمانی که ایران در ماه سپتامبر به توافق پشت کرد، تمرکز ما بر مقابله با کشتار شهروندان ایرانی توسط حکومت این کشور و جلوگیری از کمک ایران به روسیه در کشتار مردم اوکراین بوده است.
مالی در مصاحبه ای با تلویزیون بلومبرگ با ادعای "غیرقانونی" بودن صادرات نفت ایران به چین گفته است که مذاکرات برای منصرف کردن پکن از خرید نفت ایران، تشدید خواهد شد.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بدون اشاره به تحریمهای غیرقانونی که دولت پیشین کشورش به صورت گسترده علیه تهران اعمال کرده است، ادامه داد: واشنگتن گامهایی بر خواهد داشت که ما باید به ترتیب برای توقف صادرات نفت ایران و بازداشتن کشورها از خرید آن برداریم.
وی همچنین معتقد است که هیچکدام از تحریمهای آمریکا علیه ایران به ویژه در رابطه با فروش نفت کاهش نیافته است.
ایالات متحده با خروج یکجانبه از توافق هستهای که با محکومیت جهانی مواجه شد، در سال ۲۰۱۸ علاوه بر بازگرداندن تحریمهایی که طبق برجام رفع شده بود، تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرد.
درحالیکه با روی کار آمدن جو بایدن، تلاشهایی در وین برای رفع این تحریمهای غیرقانونی صورت گرفت اما هنوز نتیجه نهایی از دل آنها بیرون نیامده و واشنگتن سیاست فشار حداکثری در قبال تهران را که در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین اتخاذ کرده بود، همچنان ادامه می دهد.
حمایت آمریکا از قیمومیت اردن بر اماکن مقدس فلسطین
ند پرایس همچنین درباره اشغالگری رژیم صهیونیستی نیز گفت: ما از اسرائیل میخواهیم که از هرگونه اقدام یکجانبه مانند الحاق اراضی خصوصی فلسطینیان و تخریب خانههای آنان خودداری کند.
وی گفت: از همه اقداماتی که وضعیت موجود در اورشلیم (قدس اشغالی) و قیمومیت اردن بر اماکن مقدس را حفظ میکند، استقبال میکنیم. از مسئولان اسرائیلی انتظار داریم که از حفظ شفافیت درباره فرآیند ورود به کرانه باختری مطمئن شده و با تمام شهروندان آمریکایی و دیگر اتباع خارجی که به کرانه باختری سفر میکنند، منصفانه رفتار کند.
وی تصریح کرد که واشنگتن به تعامل با تل آویو و تشکیلات خودگردان فلسطین ادامه می دهد تا اطمینان حاصل کنیم که جامعه مدنی و سازمانهای بشردوستانه مستقر در کرانه باختری و غزه فضای لازم برای انجام کارهای مهم خود را دارند.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا قرار است هفته آینده به سرزمینهای اشغالی و کرانه باختری سفر میکند.
موضوع تانک های ارسالی به اوکراین
ند پرایس درباره ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین نیز گفت که تانک ها مساله ای است که ما به صورت دایم با متحدان خود مشورت می کنیم. حقیقت این است که آمریکا کمک های بسیار زیادی به اوکراین کرده است. مساله ارسال تانک به اوکراین درحال بررسی و گفتگو است. ما می خواهیم کشورها در سرتاسر جهان کمک های خود به اوکراین را دهند اما این یک تصیم مستقل آنها خواهد بود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: آماده ایم اقداماتی انجام دهیم که نیازهای اوکراین را برطرف کند. ما همیشه درحال گفتگو با متحدان خود برای بررسی نیاز های اوکراین هستیم.
دو مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران اعلام کردند که به نظر می رسد که احتمالا آمریکا این هفته با ارسال تانک های ام ۱ آبرامز به اوکراین موافقت کند.
این دو مقام آمریکایی با بیان این که از تصمیم واشنگتن برای ارسال تانک های آبرامز به اوکراین اطلاعی ندارند اما تاکید کردند این اقدام می تواند مشوق آلمان باشد تا تانک های لئوپارد ۲ را به اوکراین بدهد.
ینس استولتنبرگ دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز سه شنبه گفت: متحدان غربی باید برای مقابله با حملات روسیه، سلاحهای سنگینتری در اختیار اوکراین قرار دهند.
دبیر کل ناتو در دیدار از برلین اظهار کرد : تنها راه دستیابی به صلحی پایدار این است که این موضوع را برای پوتین روشن کنیم که او در این جنگ پیروز نخواهد شد.
وی ضمن بیان این اظهارات نتیجه گرفت: بنابراین ما باید سامانه های پیشرفته تری را در اختیار اوکراین قرار دهیم.